måndag 14 mars 2011

Trädgårdspromenad

Jag tänkte bjuda på en lite trädgårdspromenad i min vårgeggiga trädgård. Nästa månad vid samma tid ska jag försöka göra om promenaden igen och se om det är någon skillnad. 

Vårt hus har sin entré lite tokigt liksom på fel sida av huset så från infarten har jag med hjälp av min snälle far försökt tydliggöra hur man kommer till dörren. 

Genom att göra ett litet trappsteg, lägga singel och natursten som kant hoppas jag att det känns inbjudande att komma hem till oss. 
Detta projektet gjorde vi i höstas och det är en hel del kvar. Jag måste fixa till kanterna, plantera betydligt mer samt höja upp rabatten mot huset.


Nästa bild visar min viloplats under äppelträdet. I garaget står en bänk som ska få ny färg och sedan placeras här under trädet. Jag har tänkt att den ska finnas där när äppelblommen är som finast. Vi får väl se om jag hinner. Denna platsen är också kandidat för dammen som jag fick i julklapp. Det skulle vara fint att ha en damm att titta på från köksfönstret.


Från den lilla cykelbanan framför vårt hus har vi en litet hål i häcken. Därifrån ser det ut så här:


Till höger precis innanför häcken har sonen sin sandlåda. Bakom sandlådan har maken min byggt fin avskärmning som något lite döljer vedstapeln, diverse trädgårdsgrejer, torkvindan, komposten och lite annat smått och gott. Här ska det klättra rosor till vänster och bjudas på blåbär till höger.


Vid entrétrappan har jag en ganska nygjord rabatt som min snälla vänner i trädgårdsnätverket var här och hjälpte mig med. Den här rabatten behöver betydligt mer vintergrönt. Trappan vid ytterdörren behöver en make over.


I bakgrunden på den högra bilden skymtar vår stora Rododhendron som jag försökt stamma upp. Efter blommning i år ska jag ta lite mer så det blir en tydligare form.


Går man åt vänster förbi ingången ser man en övergiven grill och en sorgligt förväxt Snöbollsbuske som lutar sig på en ännu större Tuja. En vacker dag kommer även denna vy bli vacker.Från ytterdörren om man istället vänder sig åt höger har man strålande utsikt över "Köksträdgården". Lite deprimerande just nu men oj vilka Squash jag odlade där i somras.


Vidare ner i trädgården kommer vi till ännu en rabatt, Floras kulle och frukträdgården.I fruktträdgården slutar min promenad för idag. Titta in i april om inte förr och se hur trädgården ser ut då!

1 kommentar:

  1. Nu längtar man allt efter lite grönska! Du har verkligen en härlig trädgård och ni har ju gjort massor. Hela gången och den stora rabatten brevid. Du missade silverpäronet!

    SvaraRadera